Остров Закинтос / ГЪРЦИЯ

Разположение:
Остров Закинтос, или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Главният град и пристанище на острова също се нарича Закинтос. Венецианците го наричали "Цветето на Изтока", а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с възхитителен смарагдов цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море.
 
Забележителности:
Някои от основните забележителности в град Закинтос включват площад „Св. Марк„ с католическата катедрала, статуята и храмът на Свети Дионисий, считан за покровител на острова. Не бива да се пропуска и музеят на едни от най-почитаните гръцки поети Соломос и Калвос, Византийският музей, Градската библиотека и други.
Най-известната атракция е плажът Лаганас. Всяка година хиляди костенурки Карета идват на плажа, за да снесат и измътят яйцата си. Тук идват много природолюбители, защото костенурките Карета са застрашен от изчезване вид. Те споделят също, че всяка снимка, направена на Закинтос, е картичка сама по себе си.
На един от западните брегове на Закинтос могат да се видят едни от най-незабравимите гледки на острова - прочутите сини пещери. Те са известни като сините пещери на Волимес, по името на градчето, където са разположени. До тях може да се стигне единствено по море и това е пътуване, което ще запомните за цял живот.
Заливът Навагио е част от атракциите на остров Закинтос и е популярен не само заради уникалната си красота, но и заради намиращите са там останки на кораб, претърпял корабокрушение.
 
Природа:
Релефът на остров Закинтос е разнообразен; има плодородни равнини в югоизточната част, които се сливат плавно с тихите заливи и златистите плажове, докато в западната част на острова планинският релеф е доминиращ и има много стръмни скали по бреговете до морето.
Мекият средиземноморски климат и изобилни зимни валежи благоприятстват за гъстата растителност и най-вече за отглеждането на маслинови гори, касис, грозде и цитрусови плодове.
Със зелените си хълмове, покрити с цветя през пролетта и началото на лятото, с белите скали, надвиснали над тюркоазената вода, и с някои от най-добрите плажове Закинтос е един от най-пищните и красиви гръцки острови.
Самият остров се намира в сърцето на силно активна вулканична зона. И макар това изобщо да не е приятен факт за местните жители, които често са изправени пред угрозата от силни земетресения, за туристите това е благодатната новина за изобилие от природни формирования.
Поради земетресение през 1953 г. много от сградите и църквите в Закинтос са разрушени и градът губи много от своята вековна венецианска архитектура, но все пак е запазил малките си улички, с широк централен площад и с куп старинни постройки. Над града стоят останки от разрушен венециански дворец.
 

Екскурзия до остров Кефалония
Всички гости на Закинтос имат уникална възможност да посетят остров Кефалония, известен със своята красива природа - планински хребети , девствени плажове и уникална сталактитова пещера, в дъното на която има малко езеро. Корабът тръгва от пристанището на остров Закинтос - Агиос Николаос, следва разходка по водите на Йонийско море, а пред погледа ви се нижат пейзажи, които няма как да ви оставят безразлични. Първа спирка в Кефалония е посещението на манастира Св. Герасимос. Можете да разгледате пещерата, в която светецът живял 6 години сам. Изключително място с необичайна енергия. След това се отправяме към пещерата Дрогарати, на възраст повече от 20 000 години, с уникални сталактити и сталагмити, дълбочина 60 метра и постоянна температура от 16 градуса, една от най-популярните атракции на острова. Понякога в нея се провеждат концерти с до 500 души публика, гостувал е дори Павароти. Друга впечатляваща пещера е Мелисани, на дъното на която има езеро - истинско чудо на природата, тя се осветява от дневна светлина чрез естествен прозорец в арката на пещерата. Можете да я обиколите с  с лодка и да направите неповторими снимки. Следваща спирка ще ви запознаете със столицата на острова - уютното и гостоприемно селище Аргостоли. Прекосявайки историческата му част, ще се потопите в приказната атмосфера на венециански сгради, ще се поддадете на очарованието на величествените църкви и катедрали, а нашите водачи ще разкажат за традициите, митовете и историята на острова.
 
Важно:
          препоръчително е да носите документ за самоличност (или копие)  и застраховката си;
          за вашия комфорт по време на екскурзия носете удобни обувки;
          входните такси и обядът се заплащат допълнително;
          екскурзионната програма може да бъде променена в случай на форсмажорни обстоятелства, метеорологични условия или по преценка на водача;
          посещението на свети места изисква определена форма на облекло: за мъже - дълги панталони и затворени рамене; за жени - пола под коляното, затворена линия на деколтето и раменете;
          продължителност: целодневна.
 
Обиколка на остров Закинтос
Каним ви да се включите в завладяваща обиколка на остров Закинтос. Ще направите незабравимо пътуване, с което ще видите целия остров и ще откриете най-невероятни места,  спиращи дъха панорами, великолепен климат, живописни села, тюркоазено море… Несравнимата природна красота на Закинтос е неговата най-голяма туристическа атракция. Първата ни спирка е маслобойната в Аристон, която съществува като традиционен семеен бизнес от 1800-те години. Днес маслините се обработват тук с помощта на най-модерното оборудване, което дава възможност за получаване на студено пресовано масло с почти нулева киселинност. Във фабриката можете да научите за развитието на тази индустрия в Гърция, да видите механизмите и технологията, които са били използвани в производството през 18 век. Всеки ще може не само да вкуси зехтин, но и да си закупи. Кратко пътуване ни отвежда в град Махерад, в който се намира забележителната църква на светците апостоли Тимотей и Мавр. Интересно е посещението на село Мариес, където според легендата Мария Магдалена проповядва християнството. В село Екзохор ще видите най-старото маслиново дърво на острова, което е на повече от 2500 години. Като част от обиколката ви очаква разходка с лодка (около 45 минути), по време на която можете да посетите няколко живописни пещери, да плувате в лазурните води на Йонийско море и дори да видите тъжното лице на Посейдон, което се откроява на една от скалите. Програмата ще продължи  с фотопауза на наблюдателната площадка (250 м надморска височина), откъдето се открива спираща дъха гледка към известния залив Навайо. Можете да се насладите на цялата природна красота на това неповторимо място. След това обиколката предвижда спирка в село Анафоницирия, където можете да опитате домашно вино и местни курабии. Последен пункт на разходката е панорамната площадка край село Катастари, която предлага изумителна гледка към цялата североизточна част на Занте. В денят, посветен на разглеждане на острова, сетивата ви ще се изпълнят с картини на несравнима природна красота.
 
Важно:
          препоръчително е да носите документ за самоличност (или копие) и застраховката си;
          за вашия комфорт по време на екскурзията носете удобни обувки;
          входните такси и обядът се заплащат допълнително;
          екскурзионната програма може да бъде променена в случай на форсмажорни обстоятелства, метеорологични условия или по преценка на водача;
          продължителност: целодневна.
 
Посещение на Атина
Атина, столица на Гърция, е град с удивителна съдба, живо свидетелство за най-високите постижения на културата, съхранени в паметници от различни епохи. По време на обиколката ще се запознаем с това, което представлява славата на Гърция:
Храмовете Партенон, Ерехтейон, с известните кариатиди, пропилеята и храма на Ники Аптерос, които от 1987 г. са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще видим храма на Олимпийски Зевс, одеона на Херодот Атикус - сцена и до днес на различни спектакли, стадиона от бял мрамор, където през 1896 г. се провеждат първите съвременни олимпийски игри, както и сградите на Парламента, Атинския университет и Академията на науките. Няма съмнение, че парадната смяна на почетния караул пред паметника на Незнайния воин ще ви впечатли. Обиколката завършва с разходка из живописна старинна Атина Плака с много магазини за сувенири, традиционни механи и уютни кафенета.
 
Важно:
          препоръчително е да носите документ за самоличност (или копие) и застраховката си;
          за вашия комфорт по време на екскурзията носете удобни обувки;
          входните такси и обядът се заплащат допълнително;
          екскурзионната програма може да бъде променена в случай на форсмажорни обстоятелства, метеорологични условия или по преценка на водача;
          продължителност: целодневна.
 
Круиз до родните места на костенурките Карета-Карета
Остров Закинтос е хабитат (или местообитание) на морската костенурка Карета-Карета, включена в Червената книга на застрашените от изчезване видове. От хилядолетия тези земноводни, достигащи дължина до два метра и 150 кг, снасят яйцата си на пясъчните плажове на Закинтос и Маратониси. Предлагаме ви кратка разходка до родните места на Карета-Карета. Пътуването ще се проведе на лодка със стъклено дъно, което ще ви позволи да наблюдавате костенурките в естествена среда, не само на повърхността на водата, но и в дълбините на морто. По време на разходката, която започва в Агиос Состис, ще видите залива Лаганас, впечатляващите сини пещери, остров Маратониси, където е предвидена спирка за плуване.
 
Важно:
          препоръчително е да носите документ за самоличност (или копие) и застраховката си;
          за вашия комфорт по време на екскурзията носете удобни обувки;
          входните такси и обядът се заплащат допълнително;
          екскурзионната програма може да бъде променена в случай на форсмажорни обстоятелства, метеорологични условия или по преценка на водача;
          не забравяйте да носите шапки, слънцезащитни продукти и аксесоари за къпане;
          продължителност: полудневна;
 

Круиз с посещение на залива Навайо
Невероятни заливи, живописни лагуни и неописуемо красив цвят на морето придават на Закинтос специална привлекателност. Круиз около острова с посещение на най-известния плаж Навайо и сините пещери ще добавят към почивката ви много емоции и впечатляващи картини. Вашето пътуване на триетажен пиратски кораб ще започне от пристанището на Закинтос. Круизната програма включва 3 спирки: плажът Ксигия, който местните наричат „салон за красота на открито“. А причината са серните източници, които са невероятно полезни за кожата. Престой около 30 минути ще ви позволи да поплувате и се възползвате от благотворното им въздействие. Следващият природен обект са  сините пещери - уникални скални образувания, изпълнени с ярка синя светлина, отразена от водата. В една от пещерите на скалата ще видите образа на владетеля на океаните - Посейдон, издълбан от природните сили. Плаването продължава към прочутия залив Навайо - един от най-красивите плажове в света (с престой около час). Заливът е заобиколен от непревземаеми скали, поради което достъпът до красивото късче златен пясък е само по море. Името на този плаж се свързва с истинско корабокрушение, случило се през ХХ век. Останките на кораб, превозващ контрабандно тютюн, лежи на сушата и създава загадъчна композиция, която хармонично се съчетава с пейзажа. Това място е признато за един от най-фотографираните декори на Земята. Ще имате достатъчно време да направите свои лични снимки и да се насладите на отвесно изсечените скали, ограждащи белия плаж. Екскурзията до Навайо ще ви даде възможност да опознаете невероятната природа на острова и да прекарате един чудесен ден в забавления и плуване, на фона на изумително красиви пейзажи.
 
Важно:
          препоръчително е да носите документ за самоличност (или копие) и застраховката си;
          за вашия комфорт по време на екскурзията носете удобни обувки;
          входните такси и обядът се заплащат допълнително;
          екскурзионната програма може да бъде променена в случай на форсмажорни обстоятелства, метеорологични условия или по преценка на водача;
          не забравяйте да носите шапки, слънцезащитни продукти и аксесоари за къпане;
          продължителност: целодневна.
 
Зоопарк Аскос и заливът  Ксигия
Развлекателната екскурзия, с посещение на зоопарка Аскос и плаж Ксигия, известен със своите серни извори, ще бъде добра възможност да разнообразите ваканцията си и да опознаете по-добре природата и забележителните места на острова. В зоопарка Аскос можете да видите много  представители на животинския свят, които живеят понякога свободно и се движат из парка. Децата и възрастните ще могат да се докоснат до природата и да научат много. Плажът Ксигия е известен с уникалния състав на морска вода, свързан с изворите на сероводород, разположени в съседни пещери. Забележителната природа на острова и срещата с неговите животински обитатели ще направи деня ви незабравим.
 
Важно:
         препоръчително е да носите документ за самоличност (или копие) и застраховката си
         за вашия комфорт по време на екскурзията носете удобни обувки;
         входните такси и обядът се заплащат допълнително;
         екскурзионната програма може да бъде променена в случай на форсмажорни обстоятелства, метеорологични условия или по преценка на водача;
         не забравяйте да носите шапки, слънцезащитни продукти и аксесоари за къпане;
         продължителност: полудневна.
 

Търсене в/във Остров Закинтос

Подреди по :

Няма намерени записи в критериите Ви ! Можете да нулирате опциите за филтриране

Нагоре
<< < > >>